Гарбузовий манник на кефірі – яскравий приклад простої, ситної і смачної випічки на кожен день, адже продукти більш ніж доступні, а часу і зусиль для приготування вам знадобиться мінімум …
Складові :
● Гарбуз (тертий на дрібній тертці) – 2 скл.
● Кефір (кисле молоко) – 250 мл
● Цукор (0,5 склянки – в пиріг, 1 стакан – в сироп) – 1,5 скл.
● Крупа манна – 1,5 скл.
● Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
● Лимон (цедра – в пиріг, сік – для сиропу) – 1 шт
● Вода (для сиропу) – 0,5 скл.
● Стружка кокосова (для обсипання) – 1 пакет.
● Олія рослинна (для змащування форми)
Гарбуз тремо на дрібній тертці.
Духовку включаємо на 180 градусів, щоб вона нагрілася.
Змішуємо всі продукти для пирога – гарбуз, цукор, манку, розпушувач, кефір і лимонну цедру.
Добре перемішуємо (робимо це швидко, щоб манка не встигла набрякнути, інакше пиріг буде дуже щільним).
Викладаємо тісто у форму, змащену олією і відправляємо в духовку на 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Поки випікається манник, готуємо сироп.
Змішуємо воду, цукор і лимонний сік, доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини, вимикаємо і даємо охолонути.
Коли буде готовий наш пиріг, гарячий заливаємо сиропом і посипаємо кокосовою стружкою. Можна посипати кондитерською посипкою.
Не лякайтеся, що манник плаває в сиропі – за півгодини він все в себе вбере і ми отримаємо дуже смачний ніжний пиріг.
Приємного чаювання!!!
0 коментарі :
Дописати коментар