Як приготувати юшку: 5 секретів




Риболовля - це стан душі і спосіб життя, а навариста і ароматна юшка, приготована на багатті, є самим головним блюдом рибалок. Це дуже смачний і поживний суп, який здатний відновлювати сили і наповнювати енергією організм. Вуха допомагає кісткам швидко зростатися при переломах, а ще це прекрасний засіб від похмілля.
Звичайно, юшку можна готувати не тільки на багатті. Сьогодні ми поділимося секретами, як приготувати юшку в домашніх умовах.
Секрет № 1: правильна риба
Щоб вийшов наваристий і міцний бульйон, потрібно вибирати підходящі сорти риби. М'ясо має бути ніжним, трохи солодкуватим і володіти клейкістю. Головне - воно повинно бути свіжим.
Найкраща юшка виходить з окунів, сазана, судака, карасів, сьомги, коропа і щуки. Також можна готувати бульйон з морської риби: тріски, палтуса, морського окуня, нототенії.
Існують види риб, з яких не рекомендується готувати юшку. Не використовуйте для цієї страви плотву, ляща, пічкурів, будь оселедцевих види, воблу і тарань.
Юшка буде смачнішою, якщо готувати її з різних сортів. Бувалі рибалки рекомендують класти в ємність для варіння риби побільше, а води поменше.
Секрет №2: додаткові інгредієнти
Щоб додати страві неповторний смак і аромат, потрібно додати зовсім небагато додаткових інгредієнтів: морква, картопля, петрушку, лавровий лист, перець горошком, сіль і цибулю.
Насправді, існує неймовірна безліч рецептів юшки. У кожної господині є свої неповторні добавки. Але не слід класти в бульйон занадто багато всього, щоб він не втратив свій рибний аромат.
Всі овочі для юшки ріжуть великими шматками, дрібнити не обов'язково. Лук треба розрізати навпіл, так він краще віддасть свій сік.
У різних кухнях світу використовують різноманітні спеції і прянощі. Можна класти кріп, зелена цибуля, естрагон, шафран, імбир, мускатний горіх, фенхель, аніс, лимон.
Секрет №3: процес приготування
Щоб вийшов прозорий, ароматний, концентрований навар без яскраво вираженого рибного запаху, слід готувати юшку на повільному вогні без кришки. Не можна допускати бурхливого кипіння.
Риба збереже властивий їй смак і соковитість, якщо закладати її в овочевий відвар, а не в воду. Важливо її не переварити. Морську рибу варять не більш 8-12 хвилин, прісноводних представників готують від 7 хвилин (дрібні шматки) до 20 хвилин (великі шматки). Для великої сибірської риби потрібно близько 25-30 хвилин.
Щоб навар вийшов прозорим як сльоза, слід на стадії закипання зняти утворилася на поверхні води піну.
Секрет №4: чи не перемішувати
Досвідчені кулінари не рекомендують перемішувати юшку ложкою, щоб не перетворити її на кашоподібну масу. Можна злегка трусити каструлю або казан, в яких готується блюдо.
Секрет №5: коли класти сіль
Існує ще один важливий секрет. Юшку солять тільки в самому кінці, перед подачею. В іншому випадку сіль здатна "вбити" смак. Морська сіль буде ідеальним варіантом для цієї страви.
Корисні рекомендації
Якщо в рибі багато кісток, то навар краще процідити. У вусі риба використовується цілком.
Обов'язково залишайте голову і плавники, так як вони дають незвичайний навар.
У осетрової риби шкіру краще знімати, тому що вона дає специфічний присмак.
Якщо скропити рибу лимоном, можна позбутися специфічного запаху.
Якщо цибулину не очищати, а готувати з шкіркою, це додасть бульйону гарний колір.
Поліпшити смак готового бульйону допоможе невеликий шматочок вершкового масла і свіжа зелень кропу і петрушки.
Юшка з окуня

Тепер, прочитавши наші поради і знаючи, як правильно приготувати юшку, ви можете сміливо скористатися нашим рецептом.
Інгредієнти:lt;
Лук 1 шт.
Морква середня 1 шт.
Картопля 3-4 шт.
Лавровий лист 2-3 листочка
Корінь петрушки 1 шт.
Чорний перець горошком 5-7 горошин
Вода 2,5 л
Окунь 1 кг
Вершкове масло 50 г
Горілка 70 мл
Сіль за смаком
Спосіб приготування
Підготуйте овочі. Спочатку в киплячу воду опустіть нарізану картоплю і цілу неочищену (промиту і без корінців) цибулину. Можна її розрізати навпіл.
Через хвилин 10 додайте нарізані кубиками корінь петрушки і моркву. Готуйте близько 10 хвилин.
У цей час підготуйте рибу. Її потрібно почистити і випатрати. Наріжте рибну тушку на порційні шматки.
Закладайте лавровий лист, чорний перець і рибу. Всі разом варіть близько 15 хвилин, потім посоліть. Після цього влийте горілку. Вона усуне запах твані.
З готової юшки вийміть лавровий лист, цибулю, перець горошком і додайте вершкове масло.
Подавати страву можна з чорним хлібом і подрібненою зеленню.


SHARE
    Blogger Comment

0 коментарі :

Дописати коментар