Жоден пікнік не обходиться без соусу. І чим різноманітніший їх вибір - тим легше догодити смакам гостей. Смакота (Smakotainfo.com) пропонує цікавий варіант гострого ягідного соусу до овочів або м'яса – гострий соус з чорної смородини.
Соус добре смакує з запеченими овочами та м'ясом. Можна також його використовувати як заправку до салатів.
Рецепт приготування гострого соусу з чорної смородини
Смородина чорна (свіжа або заморожена) - 200 г
Вино червоне напівсолодке (або напівсухе) - 150 мл
Соєвий соус (Kikkoman) - 3 ст. л.
Часник - 3 зубчики
Томатна паста (з гіркою) - 1 ст. л.
Цукор (за смаком) - 2 ч. л.
Суміш перців (за смаком) - 0,5 ч. л.
Перець червоний пекучий (за смаком) - 0,5 ч. л.
Свіжі ягоди промиваємо і обсушуємо. (Заморожену смородину не розморожуємо, відразу починаємо готувати). Заливаємо смородину червоним вином і ставимо на вогонь. На середньому вогні вварюємо до зменшення обсягу вдвічі.
Перетираємо масу через сито, додаємо почавлений часник, перець, томатну пасту. Додаємо соєвий соус, цукор, можна трішки підсолити.
Соус готовий, але йому потрібно трішки настоятися.
Смачного
Соус добре смакує з запеченими овочами та м'ясом. Можна також його використовувати як заправку до салатів.
Рецепт приготування гострого соусу з чорної смородини
Смородина чорна (свіжа або заморожена) - 200 г
Вино червоне напівсолодке (або напівсухе) - 150 мл
Соєвий соус (Kikkoman) - 3 ст. л.
Часник - 3 зубчики
Томатна паста (з гіркою) - 1 ст. л.
Цукор (за смаком) - 2 ч. л.
Суміш перців (за смаком) - 0,5 ч. л.
Перець червоний пекучий (за смаком) - 0,5 ч. л.
Перетираємо масу через сито, додаємо почавлений часник, перець, томатну пасту. Додаємо соєвий соус, цукор, можна трішки підсолити.
Соус готовий, але йому потрібно трішки настоятися.
Смачного
http://smakotainfo.com
0 коментарі :
Дописати коментар