Складові:
На 1 літрову банку:
Огірки в розрахунку на літрову банку;
горошок в цю ж літрову банку.
маринад:
вода – 350 грам;
сіль – 1 столова ложка;
цукор – 2 столові ложки;
оцет 9% – 1 столова ложка;
часник -2 зубки;
парасольку кропу;
спеції за смаком.
Покроковий рецепт огірків з горошком на зиму
Зелений горошок відварити у воді 15-20 хвилин. Огірки замочіть на 3-4 години в холодній воді, потім добре промийте.
Покладіть огірки та горошок в літрову банку, на дно якої киньте 2 зубки часнику, і парасольку кропу. Залийте окропом. Нехай постоять 5 хвилин, потім злийте в раковину.
Ще раз залийте окропом, нехай другий раз постоять 5 хвилин.Слейте воду в каструлю, додайте сіль, цукор, оцет, спеції, доведіть до кипіння. Залийте огірки з горошком і закатати кришками.
Переверніть і укутайте в ковдру. Нехай стоять до повного охолодження.
Ось такий у нас вийшов набір для олів’є мариновані огірки з зеленим горошком на зиму. Дуже зручно правда. Ще хочу сказати, що огірочки виходять хрусткими і дуже смачними, а горошок пікантний і ніжний.
Смачних вам заготовок!ф
0 коментарі :
Дописати коментар