Пропонуємо кілька практичних порад як замочити і потім зварити квасолю.
Квасоля є незамінним джерелом білку для людей, які зовсім не вживають м'ясо, або вживають його в малих кількостях. Квасоля містить в собі достатню кількість корисних мінеральних речовин - фосфору, калію, цинку, які дуже необхідні для нашого організму. Але в приготуванні цього чудового продукту багатьох господинь стримує незнання як варити квасолю, як це зробити правильно, щоб вона не розварилася, але й не залишилася сирою.
Варену або тушковану квасолю можна готувати як гарнір до м'яса і риби, можна додавати в салат, вінегрет або зварити з нею смачний борщ. Правильно зварена квасоля має хороший смак і чудово втамовує відчуття голоду, тому її можна подати як окрему страву з будь-якими іншими овочами.
Квасолю в сирому вигляді категорично забороняється вживати в їжу. Отруйні речовини, що містяться в ній, руйнуються тільки при приготуванні. Тому ось кілька порад як варити квасолю.
Якщо забули квасолю замочити, можна скористатися таким способом. Як закипить вода, проваріть квасолю 3-4 хвилини і залиште її на годину в цій гарячій воді, потім змініть воду на холодну і продовжуйте варити квасолю далі.
Кожен вид квасолі вариться різну кількість часу. Якщо квасоля заздалегідь не замочена, то вона, в залежності від розміру, буде варитися від 2 до 4 годин. Червона квасоля довше вариться, ніж біла, тому червону краще заздалегідь замочувати, а білу можна і не замочувати зовсім.
Визначити готовність квасолі при варінні можна за системою «трьох бобів»: дістають з каструлі три квасолевих боби і кожен пробують на смак. Якщо хоч один з них ще твердий - продовжують варити, а якщо всі м'які - значить квасоля вже готова.
0 коментарі :
Дописати коментар