ДВІ ДОЛІ

 Рецепт від Наталі Шевчук

Форма прямокутна 22на 30см Маково- кокосовий корж: 200 гр маку (змолоти) 200 гр кокосової стружки 6 яєць 6 ст.л. цукру 1 ст.л. порошку для печива Яйця збивати з цукром протягом 6-8 хв, обережно вимішати з маком, стружкою, розпушувачем і викласти в форму, застелену пергаментним папером. Випікати 30-35 хв при 170 гр. Цей корж потрібно спекти заздалегідь, бо він має добу перед розрізанням вистоятись. Тісто для рулетиків: 250 гр масла 2 яйця 100 мл сметани 3 ст.л. згущеного молока 3 ч.л. розпушувача 550-600 гр муки Яйця збити зі сметаною, додати решту інгредієнтів і замісити тісто. Кількість муки треба регулювати, щоб тісто не вийшло надто туге. воно має бути еластичне. В мене пішло десь трохи менше 550 гр. Тісто ділимо на 2 частини, до однієї додаємо 3 ст.л. какао, ще раз вимішуємо.Кожну частину ділимо ще на 6. Вийде 6 білих і 6 чорних кульок. Це заготовки для майбутніх рулетиків. Відправляємо їх на 20 хв в холодильник, накривши плівкою. Тісто приємне у роботі, легко розкачується майже без підсипання мукою робочої поверхні.Клас! 1110:31Начинка до білих рулетів: 1,5 ст. маку (бажано втерти в макітрі, можна змолоти) 3 ст.л. родзинок 1 ст.л. апельсинових цукатів 5 ст.л. цукру 1 яйце Коли пекла цей пляцок другий раз - використовувала готову макову масу, польську, у нас продається в залізних банках. Вона має в собі і курагу, і родзинки, різні горішки. додала до неї лише яйце. Начинка до коричневих рулетиків: 1,5 ст.кокосової стружки 6 ст.л цукру 2 яйця Готуємо рулетики, розкачавши кожен шматок тіста у прямокутник довжиною 30 см( або згідно довжини вашої форми)і товщиною 0,2см. Чорні рулетики робимо із кокосовою начинкою, білі - із маковою.
Випікаємо окремо чорні і білі рулетики, склавши їх у форму таким чином, щоб між ними не було щілин. Для цього гарненько їх утрамбовуємо. Випікаємо 25-30 хв при 170-180 гр.У нас вийде 2 рулетних коржі - чорний і білий. Готуємо 2 види крему: Маковий: Змолоти 7 ст.л. маку, збити його з 300 гр масла, додавши наприкінці 3 ст.л. коньяку Кокосовий: На малому вогні проварити 3-4 хв суміш із 300гр молока, 3 ст.л. манки, 0.7 ст.цукру, 1 пак ванільного цукру. Через 3-4 хв всипати в каструлю 150 гр кокосової стружки, поварити ще 3-4 хв. Коли охолоне, збити з 250 гр масла. Кокосового крему вийде більше, ніж макового. Я використовую його для обмащування пляцка по боках. СКЛАДАЄМО ПЛЯЦОК: Маково -кокосовий корж, який ми спекли заздалегідь, розрізаємо ниткою по горизонталі на 2 частини. -на низ кладемо половину маково-кокосового коржа -кокосовий крем -коричневі рулети з кокосовою начинкою -кокосовий крем -вафельний лист (звичайний, готовий, прямокутний, для того, аби не змішувався кокосовий і маковий крем) -маковий крем -білі рулети з маковою начинкою -маковий крем -друга половина маково-кокосового коржа. Зверху заливаємо шоколадом ( я брала двох видів - чорний і білий
SHARE
    Blogger Comment

2 коментарі :

  1. Пекла цей пляцок-потребує дуже багато роботи,але дуже смачний та багатий. Доречі-пляцок цей не від Наталії Шевчук,а від Лесі Кравецької із кукорами, не вводьте людей в оману.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Возможно и от Леси из кукорамы, но на кукораме пропорции крема и начинки - другие! Обратите внимание!!

      Видалити