Домашній кетчуп – перевірений рецепт

Смакота  пропонує зробити запаси домашнього кетчупу на зиму. Можете навіть не сумніватися, що домашній кетчуп в рази кращий за магазинний, адже готуємо ми його з натуральних продуктів. Отже, домашній кетчуп, простий рецепт, впорається навіть господиня-початківець.

Рецепт приготування домашнього кетчупу
Помідори - 5 кг
Цибуля – 2 штуки (великі)
Яблука – 2 великих кислих
Сіль – 3 ст.л.
Цукор – 400-500 г (орієнтуйтеся на свій смак)
Оцет (9%) – 1 склянка
Гіркий та пахучий мелений перець – по 1 ч.л.
Гвоздика – 8 штук (перемолоти в кавомолці)
Гірка паприка – ½ ч.л.
Кориця – ½ ч.л.
Лимонна кислота - ¼ ч.л.
Крохмаль – за потреби


Помідори порізати, скласти в каструлю, поставити на вогонь, розварити, перетерти на ситко. Цей етап можна пропустити, за наявності хорошого соковитискача (що витискає помідори до «сухого»), тоді просто пропустити помідори через соковитискач.

Цибулю та яблука тремо на дрібну тертку, додаємо до перетертих помідорів та поставити на легкий вогонь, після закипання суміш вварювати - 2-2,5 години.

Додаємо всі спеції, солимо, ввводимо порціями цукор та знімаємо пробу. Додаємо оцет та при потребі (якщо кетчуп рідкуватий) розведений у воді крохмаль, проварюємо ще кілька хвилин і розливаємо у стерилізовані банки накриваємо стерилізованими кришками.

Смачного!

джерело
SHARE
    Blogger Comment

0 коментарі :

Дописати коментар