Рецепт приготування домашнього кетчупу
Помідори - 5 кг
Цибуля – 2 штуки (великі)
Яблука – 2 великих кислих
Сіль – 3 ст.л.
Цукор – 400-500 г (орієнтуйтеся на свій смак)
Оцет (9%) – 1 склянка
Гіркий та пахучий мелений перець – по 1 ч.л.
Гвоздика – 8 штук (перемолоти в кавомолці)
Гірка паприка – ½ ч.л.
Кориця – ½ ч.л.
Лимонна кислота - ¼ ч.л.
Крохмаль – за потреби
Цибулю та яблука тремо на дрібну тертку, додаємо до перетертих помідорів та поставити на легкий вогонь, після закипання суміш вварювати - 2-2,5 години.
Додаємо всі спеції, солимо, ввводимо порціями цукор та знімаємо пробу. Додаємо оцет та при потребі (якщо кетчуп рідкуватий) розведений у воді крохмаль, проварюємо ще кілька хвилин і розливаємо у стерилізовані банки накриваємо стерилізованими кришками.
Смачного!
0 коментарі :
Дописати коментар