Як можна незвично приготувати гречку

 Гречка – одна із найкорисніших круп. До того ж, вона дуже легка в приготуванні. 
Але якщо вам набрид звичайний гарнір з цієї крупи – пропонуємо приготувати її по-новому. 

Гречка має високий вміст вітамінів групи В, також вона містить калій і магній. Це дієтична крупа, тому її додають в раціон ті, хто дотримується здорового харчування, або ж хоче схуднути. 
Але гречка – це не лише нудний гарнір, і ці три рецепти у цьому вас переконають, передає 24 канал. 
Гречаний гуляш 

Інгредієнти: 
гречка 150 гр. 
болгарський перець 1 шт
 помідори 2 шт. 
баклажан 1 шт 
гострий перець 1 шт. 
суміш трав приправа паприка оливкова олія томатна паста цибуля, часник 

На оливковій олії потушкуйте дрібно порізану цибулину і зубчик часнику. Додайте помідори, перець і кабачки, порізані кубиками. 
Відваріть гречку і додайте в сковорідку разом з томатною пастою, приправами і травами. Тушіть на повільному вогні ще 5 хвилин.

 Гречані оладки

Інгредієнти: 
гречка 150 гр 
яйце 1 шт
 борошно 2 ст. л 
кефір 50 мл 
оливкова олія
 Відваріть гречку і ретельно перемішайте її з борошном, яйцем і кефіром. 
Смажте оладки на сковорідці з мінімальною кількістю масла.

 Різотто з гречкою 

Інгредієнти:
 гречка 150 гр
 печериці 300 гр 
вершки 50 мл 
масло 10 гр 
біле вино 50 мл 
цибуля, часник 
На розтопленому вершковому маслі обсмажте цибулю та часник. Додайте гриби і вершки. 
Відваріть гречку і додайте її до грибів. Тушіть на повільному вогні, поступово додаючи до соусу вино. При подачі можна посипати пармезаном.


SHARE
    Blogger Comment

0 коментарі :

Дописати коментар