Салат «Лісова галявина» - кілька варіантів популярного рецепту





Салат прекрасно прикрашає собою будь-який святковий стіл, ефектно і апетитно виглядає, а головне - на смак виходить не гірший, ніж на вигляд.


Салат «Лісова галявина» - красиво оформлена і одночасно - дуже проста страва, традиційно в нього кладуть мариновані гриби. Але не менш смачно виходить з смаженими, для заправки годяться і майонез, і сметана, і несолодкий йогурт. Але консервовані дари лісу надають страві особливу, легку кислинку, від якої не варто відмовлятися, інформує UkrMedia.

Є версія, що перші мікси готували ще стародавні римляни, змішуючи овочі і трави з медом і оцтом: слово «салат» перекладається, як «страва з заправкою». Головне - правильно підібрати продукти, щоб вони вдало поєднувалися між собою, і салат «Лісова галявина» класичний - один з найвдаліших експериментів.

Салат «Лісова галявина» - класичний рецепт


Інгредієнти:
мариновані гриби - 500 г;
морква - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
яйця - 3 шт.;
огірок - 1 шт.;
майонез - 3-5 ст. л.;
зелень - 1 пучок.

Приготування:
Відварити овочі, порізати.
Укласти гриби капелюшками вниз.
Посипати зеленню.
Викласти, промазуючи майонезом, шари: яйця, морква, огірок і картоплю.
Прибрати на годину в холод.
Накрити страву, перевернути.
Салат «Лісова галявина» посипати зеленню.

Салат «Лісова галявина» з опеньками



Найсмачнішим виходить варіант салату з маринованих опеньків, вони в консервованому вигляді зберігають смак і дуже привабливі. Легко утримуються на капелюшку і створюють ефект лісової галявини.

Інгредієнти:
гриби - 500 г;
картопля - 3 шт.;
яйця - 3 шт.;
сир - 150 г;
шинка - 200 г;
майонез - 150 г;
зелень - 1 пучок.

Приготування:
Відварити яйця і овочі, порізати.
Викласти гриби.
Накрити шарами: картопля, шинка, яйця, сир.
Салат "Лісова галявина" з опеньками прибрати на годину в холод.
Перевернути, посипати зеленню.

Салат «Лісова галявина» з куркою і грибами


Особливий смак отримає салат «Лісова галявина» з печерицями, якщо додати в нього куряче м'ясо. Можна класти, як свіже, так і копчене. Мариновані гриби краще брати вищого сорту, маринад повинен бути прозорим. Варити курку краще з перцем і лавровим листом, остуджувати - в бульйоні, щоб збереглася соковитість.

Інгредієнти:
гриби - 400 г;
курятина - 200 г;
морква - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
яйця - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
огірки - 3 шт.;
твердий сир - 150 г;
майонез - 100 г;
зелень - 1 пучок.

Приготування:
Відварити яйця, курятину і овочі.
М'ясо, огірки і цибулю порізати, овочі і яйця натерти.
Викласти гриби.
Посипати зеленню.
Промазуючи, розмістити моркву, курятину, цибулю, огірки, твердий сир, яйця і картоплю,
Накрити плівкою, поставити в холод на 4 години.
Салат «Лісова галявина» з печерицями і куркою подається в перевернутому вигляді.

Салат «Лісова галявина» з корейською морквою



У міру гострим, з пікантним смаком виходить салат «Лісова галявина» з корейською морквою, цей овоч можна замаринувати самому. Вибираючи гриби, важливо брати не дуже великі, вони можуть гірчити. У складі маринаду допускаються сіль, перець, оцет і лавровий лист, інші добавки зіпсують смак страви.

Інгредієнти:
курятина - 300 г;
гриби - 200 г;
корейська морква - 250 г;
картопля - 2 шт.;
яйця - 2 шт.;
огірок свіжий - 200 г;
цибуля - 1 шт.;
майонез - 200 г;
зелень - 1 пучок.

Приготування:
Відварити яйця, м'ясо і овочі, подрібнити.
Викласти гриби, посипати зеленню.
Майонезом змащувати кожен шар, викладаючи огірки, моркву, цибулю, картоплю, м'ясо і яйця.
Салат «Лісова галявина» з корейською морквою прибрати на годину в холод.
Перевернути, прикрасити зеленню.

Салат «Лісова галявина» з шинкою


Якщо немає в запасі м'яса, не біда, можна приготувати салат «Лісова галявина» з шинкою і грибами. Шинка повинна бути свіжою, з прожилками і тонкими смужками жиру, які свідчать про натуральність продукту. При розрізуванні шматок повинен сочитися, в сухому, без рідини, продукті будуть розпушувачі.

Інгредієнти:
шинка - 100 г;
гриби - 200 г;
картопля - 1 шт.;
твердий сир - 50 г;
яйця - 2 шт.;
зелена цибуля - 0,5 пучка;
морква - 1 шт.;
майонез - 150 гр.

Приготування:
Відварити яйця і овочі, подрібнити.
Шинку та цибулю дрібно порізати.
Викласти гриби.
Посипати цибулею.
Промазуючи майонезом, накрити шарами: сир, яйця, картопля.
Прибрати на годину в холод.
Накрити тарілкою і перевернути.

Салат «Лісова галявина» з яловичиною



Рецепт салату «Лісова галявина» з грибами допускає будь-який сорт м'яса, ситніше вийде з яловичиною. Краще купувати шматки з філе, чим світліше жир і сухожилля, тим м'якше буде м'ясо. Для варіння ще підійде шия. У рульки багато сухожиль, і варити її доведеться довше. Цибулю рекомендується замаринувати, щоб прибрати гіркоту.

Інгредієнти:
м'ясо - 200 г;
гриби - 300 г;
сир твердий - 100 г;
яйця - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
огірки - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
майонез - 200 г;
зелень - 1 пучок.

Приготування:
Відварити яйця, м'ясо і овочі, подрібнити.
Сир натерти, цибулю порізати.
Посуд змастити маслом.
Викласти гриби.
Посипати цибулею.
Змащуючи, розмістити шарами моркву, огірки, м'ясо, сир, картоплю, яйця.
Прибрати салат «Лісова галявина» з яловичиною на 12 годин на холод.
Перевернути, прикрасити зеленню.

Салат «Лісова галявина» з смаженими грибами


Більш оригінальний варіант - салат «Лісова галявина» з смаженими грибами і куркою. Щоб надати страві потрібну форму, доведеться трохи повозитися, але результат того вартий. Купувати потрібно дари лісу свіжі, з капелюшками середніх розмірів, їх потрібно буде обсмажити з двох сторін. Ніжки відрізають і пасерують окремо.

Інгредієнти:
гриби - 400 г;
картопля - 2 шт.;
яйця - 3 шт.;
сир - 200 г;
курятина - 300 г;
морква - 1 шт.;
зелена цибуля - 0,5 пучка;
кріп - 0,5 пучка;
листя салату - 4 шт.;
майонез - 200 гр.

Приготування:
Відварити яйця, м'ясо і овочі, подрібнити.
Обсмажити гриби.
Викласти капелюшки, змастити майонезом.
Змащуючи майонезом, розмістити зверху шарами картоплю, ніжки грибів, зелень, курятину, сир, моркву, яйця, листя салату.
Перевернути, прибрати в холод.

Салат «Лісова галявина» з плавленим сиром



Смачним виходить салат «Лісова галявина» з плавленим сиром. Колір продукту повинен бути рівномірним, жовтий відтінок свідчить про барвники. Поверхня - гладка, пружна і блискуча. Шматки не повинні кришитися в руках. Огірки можна класти і свіжі і мариновані. Цибуля маринується за бажанням.

Інгредієнти:
гриби - 300 г;
яйця - 3 шт.;
морква - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
зелень - 1 пучок;
оцет 6% - 1 ст. л.;
плавлений сир - 100 г;
картопля - 2 шт.;
філе курки - 200 г;
майонез - 100 г;
огірки - 2 шт.

Приготування:
Відварити яйця, м'ясо і овочі, подрібнити.
Цибулю замаринувати.
Викласти гриби.
Посипати зеленню.
Змащуючи майонезом, викласти моркву, яйця, цибулю, огірки, курятину, сир, картоплю, цибулю.
Прибрати в холод на 4-6 годин, потім перевернути.

Салат «Лісова галявина» з огірком


Нотку літньої свіжості отримає салат «Лісова галявина» з грибами, якщо замість солоних покласти свіжі огірки. Щоб частування красиво виглядало, ніжки грибів повинні бути близько 1 см. Майонез можна замінити несолодким йогуртом. Чим довше частування стоїть в холоді, тим легше буде його перевернути в цілісному вигляді.

Інгредієнти:
гриби - 300 г;
яйця - 3 шт.;
курятина - 200 г;
морква - 1 шт.;
огірки - 2 шт.;
зелень - 1 пучок;
майонез - 100 гр.

Приготування:
Відварити яйця, м'ясо і овочі, подрібнити.
Огірки і зелень подрібнити.
Викласти гриби.
Розмістити, змащуючи майонезом, зелень, яйця, огірки, моркву, м'ясо, картоплю.
Прибрати в холод.
Салат з огірками «Лісова галявина» перевернути.Ф

SHARE
    Blogger Comment

0 коментарі :

Дописати коментар