картопелька Запечена "Перший сніг"




Інгредієнти для приготування запеченої картоплі «Перший сніг»:
Картопля великий 5-6 штук
Сир (будь-яка на ваш вибір)— 150 грам
Гриби (я використовувала печериці)— 200 грам
Ріпчасту цибулю — 1 цибулина
Часник — 1 зубчик
Сіль поварена – за своїм смаком
Майонез - на ваш розсуд
Олія рослинна — на ваш розсуд
Приготування запеченої картоплі «Перший сніг».
Крок 1: Готуємо картоплю і гриби.
Картоплю для початку треба добре промити під холодною проточною водою, потім очистити від шкірки і розрізати навпіл. Гриби ретельно вимити і нарізати на середні шматочки. Тепер прогріваємо аерогриль, картоплю викладаємо зрізом вниз на деко, попередньо змащений олією, при температурі 200 градусів. Запікаємо хвилин 15-20.
Крок 2: Готуємо начинку.
Очищаємо цибулю від лушпиння, обполіскуємо під холодною проточною водою і ріжемо його для засмажки на середні кубики. У розігріте рослинне масло на сковороді викладаємо цибулю. Обсмажуємо його на середньому вогні, періодично помішуючи за допомогою дерев'яної лопатки, щоб не пригорів. Після отримання у цибулі рум'яної скоринки додаємо гриби. Періодично помішуємо до повного приготування. Це займе близько 20 хвилин. Потім знімаємо сковороду з вогню і даємо трохи охолонути готову начинку.
Крок 3: Заповнюємо начинкою картоплю.
Поки готувалися гриби, повинна прийти і наша картопля. Трохи охолодіть її, а потім за допомогою гострого ножа дуже акуратно робимо заглиблення в самій картоплі, виймаємо серцевину і кладемо до грибів. До них додаємо майонез, подрібнений часник, ретельно перемішуємо. Солимо запечену картоплю за смаком і в середину картоплі викладаємо готову начинку. Ставимо знову в аерогриль, готуємо при тій же температурі до утворення золотистої скоринки, це приблизно ще хвилин 10-15.
Крок 4: Подаємо запечену картоплю «Перший сніг».
Натираємо сир на середню терку. Приблизно за 5 хвилин до готовності страви, посипте картоплю тертим сиром і випікайте до того моменту, поки він повністю не розплавиться. Дістаємо готове блюдо, злегка остуджуємо і викладаємо на сервірувальне блюдо або тарілки. Подавати таку картопельку можна як самостійне гаряче блюдо або ж чудовий гарнір до м'яса або риби, як у звичайні будні, так і на святковий стіл з нагоди.
Приємного Вам апетиту!
Поради:
— Для приготування страви можна використовувати не очищену картоплю, але при цьому не забудьте її ретельно вимити під проточною водою.
— Картоплю за цим рецептом можна випікати не тільки в аерогрилі. Ви також можете скористатися звичайною духовкою, але в цьому випадку, картоплю краще всього заздалегідь відварити в злегка підсоленій воді, приблизно хвилин 10.
— Начинку при бажанні також можна змінити. Наприклад, замість грибів, Ви можете використовувати невеликі шматочки вареної курочки або подрібнених баклажанів, також трохи обсмажених з цибулею.
— В якості прикраси страви, можете використовувати свіжі салатні листя і зелень петрушки,

SHARE
    Blogger Comment

0 коментарі :

Дописати коментар