Холодець - поживна та смачна святкова страва, яку готують на Різдво та Новий рік. Дізнайтесь як зварити холодець в мультиварці? Простий рецепт з фото для господині у якої є звичайна мультиварка. Вода не википає, а повільно нагрівається.
Рецепт приготування смачного холодцю в домашніх умовах - просто і легко.
Інгредієнти:
Свинина (ніжка) – 600 гр.;
Яловичина м'ясо – 500 гр.;
Вода – 1,5 л.;
Цибуля – 1 шт.;
Часник - 2 зубчики;
Морквина – 1 шт.;
Сіль, перець горошком, лавровий лист
Приготування холодцю:
Залийте водою ніжку, нехай постоїть 6-8 годин, періодично міняйте воду. Вийміть ногу з води, добре почистіть ножем шкіру.
Покласти ногу, м'ясо у чашу мультиварки. Додайте морквину, цибулину очищену додайте цілими, лавровий лист, сіль, перець горошком - все залийте водою.
Ввімкнути мультиварку і вибрати режим «Тушкування» на 8 годин.
Через 8 годин відкрити кришку мультиварки, дістаньте м'ясо, цибулю, моркву, лавровий лист. Чашу з бульйоном залиште щоб вихолодив.
Коли бульйон вихолонув додайте подрібнений часник і залиште на 20-30 хвилин.
М'ясо подрібнити вздовж волокон і розподілити по тарілкам.
Процідити через марлю бульйон.
Дуже часто коли холодець застигає на його поверхні з'являється жир, якщо ви не любите цього, то візьміть на верх бульйону покладіть по черзі пару серветок - вони вберуть в себе жир і холодець буде прозорим, без жиру на поверхню.
В тарілки з м'ясом налийте бульйон і поставте у холодильник щоб застиг.
Через 8-10 годин холодець готовий до споживання.
Приємного смаку!
0 коментарі :
Дописати коментар