mediavenus.biz
Варіть м'ясо з кісточкою, поклавши його в спочатку холодну воду, а м'якоть без кісток опускайте в окріп.
Для овочевого бульйону кладіть овочі в холодну воду. Якщо вам потрібно відварити смачні овочі без бульйону, то покладіть їх у каструлю, коли вода закипить.
Готовність випічки можна перевірити на суху зубочистку. Увіткніть паличку в пиріг і відразу ж вийміть. Якщо на ній не залишається налиплого сирого тіста, значить, ваша випічка готова.
Щоб швидше зварити бобові (квасоля або горох), через кожні десять хвилин додавайте в каструлю одну столову ложку холодної води.
У будь-який суп часник додавайте тільки в самому кінці приготування. А з готового супу чи борщу обов'язково виймайте лавровий лист.
Перевірити свіжість яєць можна, опустивши їх у соляний розчин (на літр води 100 г солі). Зіпсовані яйця спливуть, а свіжі опустяться на дно посуду.
У фарші для котлет яйця можна замінити картопляним крохмалем - дві столові ложки крохмалю на півкіло фаршу.
Зберігайте томатну пасту в холодильнику, налив зверху дуже тонкий шар рослинного масла. Тоді вона не запліснявіє.
Щоб шкаралупа яєць не тріснула при варінні, покладіть на дно каструлі, в якій вони варяться, перевернуте догори дном блюдце.
Для солоних страв використовуйте як підсилювача смаку цукор, а для солодких сіль - в мінімальних кількостях.
Зварені в мундирі овочі легше чистити, якщо остудити в холодній воді.
Щоб макарони НЕ злиплися при варінні, додайте у воду чайну ложку рослинної олії.
Ніколи не виймайте з форми ще гарячі пироги. Спочатку остудіть їх, окропивши водою і накривши чистим рушником.
Не використовуйте для кип'ятіння молока емальований посуд. У ній молоко підгорає.
Чи не збивайте яєчні білки в алюмінієвій каструлі. Білки придбають непривабливий сірий колір.
Свіжу зелень легко зберегти в холодильнику, поставивши її в склянку з водою, як квіти у вазу.
Смажене м'ясо вийде соковитим, якщо спочатку його обсмажити на сильному вогні до легкої скоринки, а продовжувати готувати на повільному вогні.
Ніколи не соліть страви на самому початку приготування.
Заморожуючи м'ясо, відправляйте його в морозилку немитим. А от рибу, навпаки, спочатку вимийте і попатраєте.
Не зберігайте картоплю в холодильнику. Від цього він стає жорстким
0 коментарі :
Дописати коментар