Чим корисно вишневе варення? Вишня в будь-якому вигляді, в тому числі у вигляді варення, при регулярному споживанні сприяє поліпшенню роботи серцево-судинної системи та зменшує ризик пов’язаних з нею захворювань, знижує рівень холестерину, позбавляє від жирових відкладень, скорочує больові відчуття при радикуліті і подагрі. Також вишня і варення з неї має протизапальний ефект – тобто їсти таке варення корисно і при застудах, як і малинове. Особливість приготування варення з вишні, як і з інших ягід з кісточкою, полягає в тому, що варення може бути двох видів – з вишні з кісточкою або ж без неї.
Звичайно, щоб видалити кісточки доведеться запастися терпінням (або придбати спеціальний прилад, який дозволяє швидко видаляти кісточки), проте вважається, що варення, зварене з вишні без кісточок виходить більш ароматним і смачним. Як би там не було, поширеними є обидва варіанти вишневого варення – і з кісточкою, і без неї, тому ми розповімо про кожного з них.
РЕЦЕПТИ ПРИГОТУВАННЯ ВИШНЕВОГО ВАРЕННЯ Як і інші види варення, вишневе можна готувати такими способами як “п’ятихвилинка”, В желірованной та інших варіантах. Давайте розглянемо докладніше, як приготувати кожен з них.
РЕЦЕПТ ВИШНЕВОГО ВАРЕННЯ-П’ЯТИХВИЛИНКИ БЕЗ КІСТОЧОК Знадобиться: 1,7 кг вишні, 700-800г цукру. Як приготувати вишневе варення-п’ятихвилинку. З промитої ягоди видалити кісточки, пересипати її цукром, перемішати, дочекатися виділення соку. Поставити вишню на повільний вогонь, довести до кипіння, періодично помішуючи, після закипання проварити варення 5 хв, знімаючи пінки. Прибрати варення з плити і дати охолонути, потім загусло варення ще раз довести до кипіння на малому вогні, знову проварити 5 хв і дати охолонути, після чого ще раз проварити варення, довівши його до кипіння, протягом 5 хв. Після третьої п’ятихвилинної варіння варення розлити по стерилізованим теплим банкам, закупорена металевими кришками, догори дном перевернути і дати так охолонути. Щоб вишневе варення вийшло красивим і прозорим, постійно видаляйте образующуюся пінку. Всім, хто стежить за фігурою і вважає за краще не споживати багато цукру сподобається такий рецепт вишневого варення.
РЕЦЕПТ “ДІЄТИЧНОГО” ВАРЕННЯ З ВИШНІ
Знадобиться: 1кг вишні без кісточки, 200 г цукру. Як приготувати дієтичне варення з вишні. Ягоди промити, видалити кісточки, викладаючи в емальований посуд пересипати цукром і залишити до виділення соку. Коли виділиться сік поставити ягоду на вогонь і при безперервному помішуванні довести до кипіння на повільному вогні. Після закипання проварити варення 10 хв, потім розлити по стерилізованим банкам, закупорена і перевернути догори дном, після остигання зберігати варення в прохолодному місці. Ну і наостанок наведемо рецепт дуже смачного і незвичайного вишневого варення – з шоколадом.
РЕЦЕПТ ВАРЕННЯ З ВИШНІ З ШОКОЛАДОМ
Знадобиться: 600-650 г вишні з кісточками, 200 г цукру, по 100 мл темного рому або коньяку (не обов’язково) і гіркого чорного шоколаду, 50 мл води, 1 ст.л. лимонного соку. Як приготувати вишнево-шоколадне варення. Видалити з ягід кісточки (її маса скоротиться приблизно до 500г), укласти в каструлю, влити воду, додати сік лимона і цукор, довести все до кипіння, знизити нагрівання плити, влити коньяк / ром, проварити 20-25 хв при періодичному помішуванні, прибрати з плити, покласти розламаний шоколад, перемішати варення до його повного розчинення і розлити після цього по банкам. Зберігати в холоді. Готуйте смачне вишневе варення за запропонованими рецептами і насолоджуйтеся похвалами від рідних і близьких!
0 коментарі :
Дописати коментар