Жоден гість не пішов не запитавши рецепт цієї смакоти



Довелось якось мені з донькою бути присутнім на одному майстер-класі, присвяченому його величності фуршету. Безліч різноманітних закусок, міні-салатиків, нарізок, канапушек і профітролек із заморськими і не тільки смаколиками продегустували ми і забрали в свої скарбнички.

Але нічого так не вразило нас своїм відмінним смаком і простотою, як звичайний, – ой, незвичайний – оселедцевий тортик з простих магазинних вафельних коржів, який нам продемонструвала шеф-кухар одного з ресторанів міста. З тих пір ми вічні і вдячні шанувальники цього чудового закусочного тортика, яким прикрашаємо наші святкові столи. Ще жоден гість не втік від нас, не попросивши цей рецепт.

Складові:
Корж (вафельний, 6-7 штук, ок. 100 г) – 1 пач.
Оселедець (солона, філе, ок. 200 г) – 1 шт
Печериці – 300 г
Цибуля ріпчаста (дві шт.) – 200 г
Морква – 300 г
Майонез (бажано домашній) – 200 г
Сир твердий (будь-який, але можна ще додати 30 г пармезану) -100 г
Зелень (будь-яка улюблена) – 1 пуч.

Ось наші нехитрі інгредієнти.

Насамперед філе оселедця і одну цибулину подрібнюємо в блендері (можна, якщо добре постаратися, і в ручну.

Потім подрібнюємо в блендері обсмажені з другою цибулиною гриби, а потім і відварену моркву. Сир можна натерти на середній тертці.

Тепер збираємо наш торт. На перший вафельний корж укладаємо половину оселедцево-цибулевої маси. Зверху покриваємо його майонезом і накриваємо другим коржом.

На другий корж накладаємо подрібнені обсмажені гриби з цибулею (також половину), теж покриваємо майонезом (майонез ми робимо вдома самі) і накриваємо наступним коржом.

На третій корж йде морква (половина її), так само покрита майонезом.

Повторюємо ці шари ще раз. Верхній морквяний шар, змащений майонезом, щедро посипаємо сиром, а потім прикрашаємо зеленню. Ось такий чудовий закусочний оселедцевий тортик у нас вийшов!

Даємо настоятися протягом не менше 1-3 годин, можна і на ніч, в холодильнику. Чим довше торт постоїть в холодильнику – в розумних межах, звичайно, тим краще буде різатися.

Нарізаний на невеликі шматочки, цей оселедцевий тортик прикрасить будь-який стіл, а своїм цікавим нетривіальним смаком він цілком може замінити традиційну «шубу» і, скромно сподіваюся, вам обов’язково сподобається!

SHARE
    Blogger Comment

0 коментарі :

Дописати коментар